Horecagids 2024

De stad Leuven en Horeca Leuven stelden vandaag de jaarlijkse Horecagids voor, het handige overzicht op zakformaat van Leuvense hotels, restaurants en cafés.

Naar goede gewoonte presenteerden de stad Leuven en Horeca Leuven vandaag hun jaarlijkse Horecagids, goed voor een knappe waaier van tachtig cafés, restaurants en hotels die de moeite waard zijn om te ontdekken of regelmatig naar terug te keren. De gids heeft een oplage van 30.000 exemplaren en is verkrijgbaar bij de toeristische dienst van de stad Leuven, op verschillende plekken aan de KU Leuven en in de deelnemende handelszaken. Ook op Leuvense koopzondagen zal de horecagids gratis worden bedeeld aan shoppers. Het is al de twaalfde keer dat stad Leuven en Horeca Leuven voor de Horecagids de handen in elkaar slaan.

“Een nieuw jaar, een nieuwe Horecagids, van die traditie maken we een erezaak”, zegt schepen van handel Johan Geleyns. “Omdat de Horecagids een mooi bewijs is van de aantrekkingskracht van de Leuvense horeca. Omdat we bezoekers wegwijs willen maken in het grote aanbod en hen de leukste adresjes willen aanreiken om in Leuven iets te drinken, te tafelen en vooral te beleven. En omdat het fijn is om het kruim van de Leuvense horeca altijd op zak te hebben, in een gids op zakformaat. De gids geeft goesting om onze stad te ontdekken.”

“Er zijn veel uitstekende redenen om Leuven te bezoeken, maar fijn logeren en lekker tafelen horen daar zeker bij”, vult schepen van toerisme Bert Cornillie aan. “Dat blijkt trouwens ook uit toeristisch onderzoek. Citytrippers besteden ongeveer een derde van hun dagbudget aan eten en drinken, dagbezoekers zowat de helft. Met deze Horecagids en een gratis toeristisch stadsplan zijn buitenlandse bezoekers helemaal klaar om de stad te ontdekken. De deelnemende zaken zijn immers prima ambassadeurs waar bezoekers hartelijk welkom worden geheten. Daarom zullen we deze gids bijvoorbeeld ook op congressen uitdelen.”

“Deze horecagids is één van de vele samenwerkingen die we hebben met de stad Leuven. Ik ben ook blij dat we als horeca mee deel uitmaken van de uitstraling van deze stad. Want eten en drinken doen we allemaal graag en onze gids is al een goeie start om te beginnen”, besluit voorzitter van Horeca Leuven Kevin Vanderauwera.

Horecagids 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x